Project Description

Garancija na kvalitet izvedenih radova.

HIDROIZOLACIJA KUPATILA

Za hidroizolaciju zidova i podova predlažemo neki od polimercementnih premaza sa hidroizolacionim trakama sa poliestreskom mrežicom.

Kontakt Info

Kako izabrati vrstu hidroizolacije?

Izbor hidroizolacije kod renoviranja kupatila se uglavnom završi na polimercementnim premazima, zbog praktičnosti primene i odgovarajućih karakteristika. Važno je znati da se  na uglovima zidova obavezmo moraju postaviti zaptivne trake bez kojih ova izolacija ne vrši funkciju.

Hidroizolacija podova

Pri postavljanju hidroizolacije na pod, prethodni radovi su vrlo važni, jer nepravilno pripremljena podloga može dovesti do oštećenja čime hidroizolacija postaje beskorisna. Hidroizolacija mora u potpunosti prekriti podnu površinu i ugraditi se na pravilan, od proizvođača propisan način. Osim toga  potrebno je podići hidroizolaciju 30-ak cm uz zidove, kako bi se sprećilo eventualno podizanje vlage uz zidove.

Hidroizolacija zidova

Hidroizolacija zidova kupatila se obično radi na onim površinama koje su u direktnom kontaktu s vodom. Uobičajeno je da se zidovi unutar tuš kabina premazuju minimum do visine 180 cm, a iznad kada 150 cm. Kao i kod podova potrebno je prethodno pripremiti podlogu. Kod ovih vrsta premaza po uglovima je  obavezno  postaviti  trake ili platna cjelom površinom koja se premazuje. Premaz se radi u dva sloja.

Hidroizolacija slivnika

Slivnci su najkritičnija mesta mogućeg prodora vode. Potrebno je posvetiti posebnu pažnju njihovoj pravilnoj obradi.